Print Page | Report Abuse | Sign In | Register
CLE -Bankruptcy Law Seminar / 6 hours, 1 hour ethics / WBA member $220
Tell a Friend About This EventTell a Friend
 

2/1/2019
When: 02/01/2019
9:00 a.m. - 3:30 p.m.
Where: United States


Online registration is closed.
« Go to Upcoming Event List  

                                          Bankruptcy Law 2019
                                       Friday, February 1, 2019   9:00 a.m. – 3:35 p.m.   
                                          6.0 hours of CLE credit, including 1.0 hour of ethics *
                                      This seminar is fully accredited by the KS CLE Commission*

Welcome and Introductions
9:00 - 9:05 a.m., January M. Bailey, Moderator 

363 Sales and Motions
9:05 – 9:55 a.m. (50 minutes) , presented by Nicholas R. Grillot and  William H. Zimmerman
This hour will include a discussion on selling assets in bankruptcy and the necessary motion to do so.

Vesting
10:00 – 10:30 a.m. (30 minutes), presented by Karin N. Amyx and Helenna Bird
During this 30 minute session there will be a discussion on when property re-vests in the debtor in various chapters of bankruptcy and the effects of when vesting occurs.

Break 10:30-10:40 a.m.

Means Test Issues
10:40- 11:30 a.m. (50 minutes), presented by January M. Bailey and Jordan Sickman
A discussion of issues surrounding the Means Test, including Lanning deviations in chapter 13 and presumption of abuse in chapter 7.

Cryptocurrency
11:35 a.m.– 12:05 p.m. (30 minutes), presented by Carl B. Davis
A 30 minute discussion of what cryptocurrency is and what to do when a debtor has invested in it.

Lunch 12:05 – 12:35 p.m.  (Lunch to be served at the WBA)

Behind the Scenes with the Judge
12:35 – 1:05 p.m. (30 minutes), presented by Jana D. Abbott
An exploration of what goes on behind the scenes with the judge before and after hearings.

Suicidal/Depressed Clients and Colleagues
1:10 – 2:00 p.m. (50 minutes – Ethics), presented by Louis Clothier
This hour by KALAP will discuss how to communicate with depressed clients and colleagues.

Break 2:00 - 2:10 p.m.

Adequate Protection
2:10 – 2:40 p.m. (30 minutes), presented by Thomas J. Lasater
A discussion of when adequate protection is necessary and requests by a creditor for adequate protection.

The Elements
2:45 – 3:35 p.m. (50 minutes), presented by Scott M. Hill and Eric W. Lomas
This hour will discuss the elements of 523 actions, default judgements, and relevant case law.


RELATED PRODUCTS
Contact Us

info@wichitabar.org

T 316.263.2251
F 316.263.0629

Find Us

Wichita Bar Association
225 N. Market, Suite 200
Wichita, KS 67202

Connect: